Recept 05 (0 stemmen)

Mosselen op z'n marokaans

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 2 blikken gepelde tomaten in blokjes (2 x 400 g)
  2. 1/2 busseltje verse koriander, gehakt
  3. harissa (in tube)
  4. 2 knoflookteentjes
  5. 4 eetlepels olijfolie
  6. peper
  7. 2 kg Super mosselen
  8. Bereiding
  9. Snij de knoflooktenen in fijne schijfjes en fruit ze in de olie in een grote stoofpot op heel zacht vuur. Voeg na 2 min. de tomaten toe, harissa naar eigen smaak en peper. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
  10. Voeg de goed gereinigde mosselen toe, dek af en laat ze gedurende 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe.
  11. Voeg de koriander toe en dien meteen op in diepe borden. Serveer met brood.
  12. Kooktip
  13. Je kan de bereiding ook in individuele kookpotten maken en er de mosselen, net zoals in het restaurant, in opdienen.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?