Recept 45**** (1 stem)

Mosselen met sabayon en witloof

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Kuis het witloof en snij in grove stukken.
  3. Kuis de mosselen en spoel ze grondig onder koud stomend water.
  4. Stoof in een hoge kookpot de ui en selder glazig in een eetlepel solo.
  5. Voeg de mosselen en de blaadjes lavas toe, kruiden met pezo, schud goed op.
  6. Doe er nu de tijm en de witte wijn bij.
  7. Kook de mosselen gaar op een hoog vuur.
  8. Als de mosselen gaar zijn, de mosselen uit de schelp halen en goed warm houden.
  9. Filter het kookvocht en hou 3 eetlepels kookvocht apart.
  10. Doe rest van het kookvocht samen met de helft van de room in een steelpannetje en laat dit voor de helft inkoken.
  11. Stoof ondertussen het witloof in een beetje solo tot al het water is verdampt.
  12. Klop de eierdooiers op met de 3 eetlepels mosselvocht, meng er de rest van de room onder.
  13. Zet het vuur van het ingekookte mosselvocht lager en meng al kloppend hier het eiermengsel door.
  14. Laat al kloppend 10 minuutjes doorkoken, zo bekom je een sabayon.
  15. Schep een laagje witloof in vuurvaste schoteltjes, leg daarop een laagje mosselen en stukjes bacon.
  16. Overgiet met de sabayon, strooi er wat geraspte gruyére over.
  17. Zet de schoteltjes 5 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is.
  18. Dien op met driehoekjes toast of vers stokbrood.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie