Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Mosselen worden de dag van vandaag in eigen zeevocht verpakt, waardoor ze langer bewaard kunnen worden. Toch kopen we de mosselen, als het kan op de dag van de bereiding zelf. Een uurtje voor de bereiding zetten we de mosselen in koud water met een flinke schep zout erbij. Op die manier kunnen ze hun zand en vuil uitspuwen. Na een uurtje kunnen we de mosselen kuisen en ontdoen van aangehechte schelpen, baarden en vuil. We wassen ze nog een enkele malen in koud water en halen de slechte eruit.
  2. Slechte mosselen : mosselen die verder dan 3 millimeter openstaan en die na een stevige tik niet toegaan, mosselen met een gebarsten of gebroken schelp.
  3. We snijden ondertussen de uien in ringen, de selder in schijfjes en verdelen alles over vier mosselkommen. We voegen wat water toe zodat de groenten half onder komen te staan. We kruiden met peper, fijngehakte peterselie en enkele takjes tijm. Tot slot voegen we aan elke kookpot mosselen, een klontje bakboter en een half flesje Leffe toe en brengen aan de kook. De mosselen zijn gaar wanneer ze openstaan, ongeveer na een 7 tot 10 minuutjes koken.
  4. We dienen op met zelfgemaakte frietjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?