Ingrediënten voor 10 personen
- 13 kg mossel
- 0,200 kg sjalot
- 1 kg ui
- 0,500 kg groene selder
- 0,100 kg boter
- 0,500 l witte wijn
- 0,050 kg peterselie
- Kruidenboeket
- Peper
Bereidingswijze
- Ui en sjalot halveren en snipperen, selder in kleine stukjes verdelen.
- Groenten aanstoven in boter zonder te kleuren, onder deksel.
- De uitgelekte mosselen toevoegen, een kookpot max. voor 2/3 vullen.
- Kruiden met peper.
- Kruidenboeket toevoegen.
- Bevochtigen met witte wijn.
- Op een hoog vuur, onder deksel, garen, regelmatig opschudden.
- Peterselie grofhakken.
- Kruidenboeket verwijderen.
- De mosselen in zuivere, warme mosselpan overgieten.
- Met peterselie bestrooien.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?