mosselen marinières met spekjes
Wil je mosselen marinières maken? Een goed idee, want in dit simpele Franse gerecht komen de mosselen met hun zachte smaak helemaal tot hun recht.
15 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram gerookte spekjes
- 3 kg mosselen
- 2 glazen witte wijn
- peper
- peterselie
- 20 cl creme fraiche
- 1 ui
- 1 rode paprike
Bereidingswijze
- Was de mosselen. Fruit de spekjes. Voeg de gesneden ui en de gesneden paprika toe. Voeg daarna de witte wijn en de crème fraîche toe. Laat dit enkele minuten pruttelen. Voeg daarna de mosselen toe. Laat dit eventjes staan zodat de mosselen open kunnen gaan. Serveer met patat.
Tip
Maak je mosselen marinières, kook de mosselen dan altijd op een hoog vuur: hoe minder lang ze op het vuur staan, hoe beter.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door hildeke3105 op 23 augustus 2010 om 20u02
yep, inderdaad... ken dit ook en o zo lekker é
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?