Mosselen en papillotte

Mosselen in papillot zijn snel en supermakkelijk klaar te maken. Met wat groenten erbij heb je meteen een lekker pakketje boordevol smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor op 250°C.
  3. Bereiding
  4. Was de mosselen schoon onder de kraan en haal dichte en kapotte exemplaren eruit. Verwijder eventuele baarden en andere ongerechtigheden. Snijd de prei en de wortel in reepjes.
  5. Verdeel de mosselen over de stukken bakpapier. Strooi er wat prei, wortel en peterselie overheen. Leg er een schijfje citroen bij en kruid het met zout en peper.
  6. Bestrijk de rand van het papier met eiwit. Klap het papier voorzichtig dubbel zodat een halve cirkel ontstaat en vouw de randen stukje voor stukje dicht. Leg de pakketjes 10 minuten in de oven.
  7. Maak het papier pas open aan tafel. Serveer met de ravigotesaus.

Tip

Wil je mosselen in papillot maken, gooi dan niet elke geopende mossel op voorhand weg. Tik even op de schelp en kijk of die zich sluit: als dat zo is, is de mossel nog goed!

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door dorne op 15 augustus 2016 om 17u26

Super lekker

Gepost door Solo op 16 augustus 2016 om 15u53

Dankje Dorne :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?