Recept 55***** (1 stem)

Mosselen als hapje? Lekker en 4 keer anders

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hapjes

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Een snel en lekker hapje? Van (overgebleven) mosselen maak je in no time iets lekkers voor bij de borrel, als amuse of als tussendoortje.
  2. 1 Gepaneerde mosselen: Paneer de mosselen door ze tweemaal door losgeklopt ei en vers broodkruim of paneermeel te halen. Frituur ze in hete zonnebloemolie (180 graden) goudbruin. Lekker met citroenmayonaise
  3. 2 Mosselen met remoulade: Verwijder van gekookte mosselen een halve schelp. Snijd een geroosterde paprika in fijne reepjes. Schep op elke mossel wat kant-en-klare remouladesaus en garneer met een reepjes paprika en fijngehakte peterselie.
  4. 3 Gegrilde mosselen met bacon: Verhit de grill. Verwijder een halve schelp. Bestrooi elke mossel met fijngesneden lente-ui en leg er een dik plakje bacon op. Gril tot ze gaar zijn en de bacon lichtgekleurd is.
  5. 4 Gekookte mosselen in zoete chili saus: Neem gekookte mosselen, verwijder een halve schelp en doe een schepje chili saus op elke mossel. Serveer er apart een schaaltje chili saus bij.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Love to Cook op 09 oktober 2013 om 16u39

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie