Mont Blanc-taart met exotische vruchten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C.
  2. Klop in de kom van de keukenrobot met de klopper de 8 eiwitten (op kamertemperatuur) stijf terwijl je beetje bij beetje 220 g fijne suiker toevoegt.
  3. Voeg zodra de eiwitten stijfgeklopt zijn voorzichtig 220 g poedersuiker toe.
  4. Giet de bereiding in een rechthoekige siliconen bakvorm en laat 2 uur bakken in de oven op 90 °C.
  5. Klop in de kom van een keukenrobot met de klopper 20 cl Solo Crèmefine Patisserie samen met 25 g suiker en het merg van een half vanillestokje tot slagroom.
  6. Meng 500 g kastanjecrème met 20 g kristalsuiker.
  7. Schep in een spuitzak met een speciaal spuitmondje met verschillende kleine gaatjes.
  8. Snijd de mango in blokjes. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en bak er de blokjes mango in. Voeg daarna de 2 passievruchten toe (zonder schil) en de vanille.
  9. Laat 15 minuten tot moes koken.
  10. Maak een kuiltje in het midden van de meringue en vul met de compote van exotische vruchten.
  11. Spuit met de spuitzak enkele ‘golfjes’ slagroom.
  12. Maak daarna met een spuitzak met fijn spuitmondje kleine sliertjes kastanjecrème. Strooi er kleine stukjes geglaceerde kastanje over en werk af met een blaadje goudfolie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?