Recept 05 (0 stemmen)

monstertaart met chocolade

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 120 g boter
  2. 1 chocopasta
  3. 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  4. 1 een snuifje zout
  5. 120 g griessuiker
  6. 4 « L » eieren op kamertemperatuur
  7. 1 snoepjes voor de versiering : Draculatanden, zure ringen, veters, Smarties, enz
  8. 12 cl volle melk
  9. 80 g zelfrijzende bloem
  10. boter voor de vorm
  11. Bereiding
  12. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  13. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  14. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op een zacht vuur. Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je die wat smelten. Neem de pot van het vuur, laat 1 min. staan en meng dan met de garde tot het mengsel glad is.
  15. Doe er de bloem bij, het snuifje zout en de suiker. Meng goed, voeg dan, één voor één, de eieren toe en meng telkens. Ten slotte voeg je de melk toe en meng je goed.
  16. Smeer de wand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en bak de taart 25 min. in de oven.
  17. Laat 15 min. rusten, neem de taart uit de vorm en smeer er een dun laagje chocopasta op (terwijl de taart nog lichtjes warm is). Laat volledig afkoelen.
  18. Maak met de snoepjes een griezelig monsterhoofd op de taart, zoals op de foto of nog gruwelijker!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie