Recept 05 (0 stemmen)

Mokkacake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Patiserie

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng boter en eieren zeer goed. Voeg de suiker en zout toe en meng. Voeg de gezeefde bloem toe en meng. Voeg de oploskoffiepoeder toe en een paar extra druppels mokka. Meng ongeveer 5 minuten.
  2. Doe het deeg in een beboterde, bebloemde vorm van ongeveer 24 cm doorsnede en bak hem op 175 °C gedurende 40 minuten. Prik de cake om te zien of er nog deeg aan hangt. Laat de cake afkoelen en snij hem dan doormidden.
  3. Klop de slagroom medium stijf en meng met de Mascarpone en enkele druppels mokka en 2 zakjes vanillesuiker. Smeer dit mengsel op de onderste helft van de cake en dek de cake toe met het bovendeel.
  4. Maak glazuur van de bloemsuiker met de hete koffie en voeg er enkele druppels mokka bij. Smeer over de cake en versier eventueel na het afkoelen met chocoladeschaafsel.

Bron: Eigen ontwerp

Tip

Door hete koffie te gebruiken krijg je een beter smeerbare glazuur die mooi glanst.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie