Mojito-cupcakes

Ingrediënten voor 6 personen

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram rietsuiker
  • 125 gram (room)boter
  • 2 eieren (kamertemperatuur)
  • 2 el melk
  • 4 el rum
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 150 gram (room)boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 à 3 druppels blauwe kleurstof
  • 3 à 4 druppels gele kleurstof
  • 4 el limoensap

Bereidingswijze

  1. Laat de boter zacht worden en verwarm de oven voor op 170┬░ C. Klop de boter samen met de rietsuiker tot de boter verkleurt van geel naar (eerder) wit. Zet ondertussen een cupcake-bakplaat klaar met de papieren cupcake-vormpjes erin.
  2. Voeg stap voor stap eerst de eieren, vervolgens de melk, 3 el limoensap en de rum toe. De bloem voeg je geleidelijk als laatste toe. Klop het geheel (maar niet te lang) tot een egale massa.
  3. Vul de cupcake-vormpjes tot maximum 3/4 met het beslag. Bak de cupcakes in 20 minuten en controleer met een tandenstoker of ze vanbinnen gebakken zijn. Als er geen deeg meer aan de tandenstoker kleeft, zijn ze klaar. Haal ze zo snel mogelijk uit de bakplaat en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Zo kan het vocht dat vrijkwam tijdens het bakken verdampen.
  4. Terwijl de cupcakes bakken/afkoelen maak je de topping. Zorg ervoor dat de (room)boter zacht is en klop deze op tot ze opnieuw een witte(re) kleur krijgt. Hoe meer je klopt, hoe luchtiger de topping.
  5. Snij ondertussen 3/4 van de muntblaadjes fijn. Houd er nog enkele apart om de cupcakes te decoreren.
  6. Voeg naderhand de poedersuiker toe, gevolgd door 1 el limoensap, 1 el rum en de fijngehakte muntblaadjes.
  7. Als je de topping een groenere kleur wil geven, voeg je enkele druppels blauwe en gele kleurstof toe, totdat je de gewenste kleur bereikt.
  8. Schep de topping in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  9. Leg ze desnoods nog even te koelen in de frigo. Werk de cupcakes af met een mooie swirl van de topping en een muntblaadje, eventueel met nog een paar korrels rietsuiker.
  10. Enjoy!

Tip

Dit recept is goed voor 12 cupcakes (= 1 volle cupcake-bakplaat).

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?