Recept 55***** (14 stemmen)

Moeulleux au Chocolat

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserten

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter (in de microgolf of au bain marie)
  2. Smet de chocolade (in de microgolf of au bain marie)
  3. Klop de eieren en de 2 eierdooiers even los in een kom
  4. Voeg er de suiker bij en klop tot een luchtige massa (zodat je geen suiker meer ziet en de eieren lichter van kleur worden).
  5. Meng de bloem onder de massa
  6. Spatel de gesmolten chocolade en boter onder de massa en blijf roeren tot alles een mooi geheel vormt
  7. Zet je beslag in de koelkast, zodat het kan opstijven (een aantal uur)
  8. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  9. Boter je potjes en en bestrooi ze ook met wat bloem
  10. Doe het beslag in je potjes en zet ze in de oven
  11. Laat de gebakjes 8 tot 10 minuten bakken op 210 graden. (TIP: Als de bovenkant precies een korstje heeft en wat open barst, dan is de moelleux perfect gebakken!)

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door fietematrulle op 25 maart 2013 om 16u41

Ik heb dit receptje afgelopen weekend uitgeprobeerd en met véél succes! Heel goed gelukt en echt lekker! Bedankt voor het recept! Oh ja, kleine tip: er staat op een aantal uur laten opstijven in de koelkast. Ik denk dat je hier minimum toch 3 uur mag rekenen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie