Recept 45**** (53 stemmen)

Moderne waterzooi

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gerechten met kip

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Spoel de kipfilets onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Kruid de kip met de kipkruiden. Laat een eetlepel Solo heet worden in een pan en bak de kipfilets kort aan tot ze rondom goudbruin zien.
  3. Was de groenten en snijd de wortels, de selder, de prei en de ui in julienne. Stoof ze langzaam in een diepe pan met een eetlepel Solo.
  4. Kook de broccoliroosjes zeer kort in gezouten water en laat ze schrikken in koud water.
  5. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
  6. Maak de saus. Kruid de kippenbouillon stevig met peper en zout en laat een kwartiertje inkoken met laurier en tijm.
  7. Haal het laurierblaadje en het takje tijm uit de bouillon. Hou 4 mooie takjes waterkers opzij. Mix de rest van de gewassen waterkers onder de saus, samen met de light room en de zure room.
  8. Presentatie: leg twee eetlepels juliennegroenten in een diep bord en schep er de broccoli bij.
  9. Leg er de kipfilet bovenop en schik er de aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over.
  10. Versier met een frisgroen takje waterkers en dien op.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (22)

Gepost door marijke5555 op 10 november 2016 om 08u55

Zeer lekker, maar vraagt wel wat tijd.

Gepost door Solo op 15 november 2016 om 15u51

Hoi Marijke, bedankt voor het compliment. :) Het duurt inderdaad iets langer, maar het is het zeker waard. Misschien kan je eens de aardappelsalade met spruitjes en spek uitproberen. Dit duurt slechts 20 minuutjes en is heerlijk voor tijdens de winter. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?