Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
-
- kipkruiden
- Groenten
- 4 jonge worteltjes
- 2 selderstengels
- 1 prei
- 1 ui
- 1 handvol broccoliroosjes
- zout
- 12 middelgrote vastkokende aardappelen
- Saus
-
50 ml Solo Crèmefine Licht
- 500 ml kippenbouillon
- peper en zout
- 1 laurierblaadje
- 1 takje verse tijm
- 2 busseltjes waterkers
- 1 potje zure room
Bereidingswijze
- Spoel de kipfilets onder koud water en dep droog met keukenpapier.
- Kruid de kip met de kipkruiden. Laat een eetlepel Solo heet worden in een pan en bak de kipfilets kort aan tot ze rondom goudbruin zien.
- Was de groenten en snijd de wortels, de selder, de prei en de ui in julienne. Stoof ze langzaam in een diepe pan met een eetlepel Solo.
- Kook de broccoliroosjes zeer kort in gezouten water en laat ze schrikken in koud water.
- Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
- Maak de saus. Kruid de kippenbouillon stevig met peper en zout en laat een kwartiertje inkoken met laurier en tijm.
- Haal het laurierblaadje en het takje tijm uit de bouillon. Hou 4 mooie takjes waterkers opzij. Mix de rest van de gewassen waterkers onder de saus, samen met de Solo Crèmefine Licht en de zure room.
- Presentatie: leg twee eetlepels juliennegroenten in een diep bord en schep er de broccoli bij.
- Leg er de kipfilet bovenop en schik er de aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over.
- Versier met een frisgroen takje waterkers en dien op.
Andere Solo-leden over dit recept (23)
Gepost door mariekes op 05 maart 2021 om 19u43
Deze moderne waterzooi is gewoon super heerlijk en lekker en heel eenvoudig voor klaar te maken. .-Trouwens goed simpel uitgelegd door Mr De Pauw. Voor mij een 5 sterren waard.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?