Moderne waterzooi met kip

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Kip
 2.  Spoel de kippenfilet onder koud water en dep droog met keukenpapier. Kruid de kip met kipkruiden. Laat wat Solo heet worden in een pan en bak de filets kort aan tot goudbruin. Laat verder garen in de oven.
 3. Groenten
 4. Reinig de groenten. Snij de wortels, de selder, prei en ui in julienne. Stoof ze langzaam in een klont Solo. Van de bloemkool en brocolli snijden we telkens een handjevol mini-roosjes. Kook deze zeer kort in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.Schil de aardappelen in kasteelaardappelen. (zeshoekig, op een punt uitlopend). Kook ze beetgaar in gezouten water.
 5. Saus
 6. Neem de kippenbouillon en kruid die stevig met peper en zout. Laat even inkoken. Haal het laurierblaadje en het takje tijm er uit. Mix er op het einde de gewassen waterkers onder, samen met de room en de zure room.
 7. Gepocheerd ei
 8. Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn. Zet een pan op het vuur met voldoende water en wat azijn. Breek telkens een ei in een tasje. Net voor het water gaat koken, leg je er voorzichtig het goed gekoelde ei in. Roer in rondjes met een lepel zodat het eiwit de eidooier mooi gaat omsluiten. Na drie of vier minutengaan de eieren drijven en dan kan je ze eruit halen. Zorg dat je een kom met water en ijs hebt klaarstaan om er de eieren in af te koelen en zo het kookproces te stoppen. Net voor het serveren kan je de gepocheerde eieren kort opwarmen in wat warm water.
 9. Te moeilijk ? Gebruik dan het trucje van Jeroen.
 10. Neem een presentatiering en leg er vershoudfolie in zodat de folie ruim over de ring uitsteekt. Smeer de binnenkant van de ring lichtjes met wat olijfolie in. Breek een ei in de ring en knoop de folie zorgvuldig dicht zodat je een zakje krijgt met daarin het ei. Leg dit zakje in net geen kokend water en laat pocheren.
 11. Presentatie
 12. Leg twee eetlepels groenten in julienne in een diep bord. Schep er de bloemkool en broccoli bij. Leg er de kipfilet op en schik er de aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over. Haal de gepocheerde eitjes kort door warm water (om ze op te warmen) en leg het gepocheerd ei op de kippenfilet. Versier met een mooi takje waterkers.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 03 september 2008 om 17u15

9 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven de eieren 3 minuten pocheren

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?