MMM M & M koekjes en een variatie qua deeg.

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. 1.Voor m en m's ben je eigenlijk nooit te oud. Dus deze heerlijke kleurrijke koekjes vallen niet alleen in de smaak bij de kinderen , maar laten volwassenen er ook van smullen. In dit recept wordt de chocolade versie gebruikt (de bruine zak), maar geef je de voorkeur aan een andere smaak? Varieer dan gerust.
  2. 2.Verwarm je oven voor op 170 graden. Roer in een kom de bloem, baking soda en zout door elkaar. Zet apart. Doe de boter samen met de suikersoorten in een grote kom en meng goed met een lepel of mixer. Klop hier vervolgens het ei, de eidooier en vanille extract door. Uiteindelijk zal het licht van kleur worden.
  3. 3.Meng nu ook het bloemmengsel door het natte mengsel en voeg tot slot ongeveer 300 gram van de m &m ’s toe. Roer deze erdoor.
  4. 4.Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel met behulp van twee lepels het deeg in 25 hoopjes op de bakplaat. Zorg dat ze op voldoende afstand van elkaar liggen en steek de resterende m en ’s erin.
  5. 5.Bak ze in ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze een lichtbruine kleur hebben. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats naar een rooster. Serveer wanneer ze volledig zijn afgekoeld of nog (als je dat lekker vindt) lauwwarm zijn.
  6. Bron Culy . nl eigen foto
  7. Variatie qua deeg
  8. 150 g bloem
  9. 75 g fijne kristalsuiker
  10. 125 g koude ongezouten roomboter
  11. 1/2 eidooier
  12. Klein handje Smarties
  13. Bloem zeven boven een kom en suiker toevoegen. Goed roeren.
  14. Voeg de in stukjes gesneden koude boter toe
  15. Kneed met de handen tot een kruimelig deeg. voeg ei toe.
  16. Kneed tot een soepel deeg.
  17. Bestrooi de werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot een lange rol en verpak in vers houd folie. Leg voor ca 30 minuten in de koelkast..
  18. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de rol op het bakblik en snijd ze in plakken. Verdeel de M&M’s eroverheen en bak de koekjes 20 minuten in de oven, of totdat ze gaar en licht goudbruin zijn.
  19. Laat de koekjes iets afkoelen en leg ze dan op een bord om verder af te koelen. Bewaar de koekjes als ze zijn afgekoeld in een luchtdichte trommel.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 17 augustus 2014 om 18u04

Zo deze koekjes nou zeg maar koeken) vanmiddag gemaakt en ze zijn erg lekker. Een volgende keer maak ik ze met de twee kleindochtertjes, Nu zullen ze al kunnen smullen van oma's koekjes. Ik haalde er 21 uit het deeg. Aangezien ze behoorlijk uitlopen ,moet je zorgen voor genoeg ruimte tussen de koekjes. Ik vulde de middelmaat serveerring met deeg voor een nagenoeg gelijke grootte van de koekjes. Reageer

Hoeveel sterren geef jij dit recept?