Minipannetjes met romige kip,champignons en prei.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. * Lekker met gekookte of gebakken aardappeltjes.
  2. Benodigdheden:
  3. 4 kleine ovenvaste pannetjes
  4. Bereiden:
  5. Snipper de sjalotjes, snijd de prei in ringen en de champignons in vieren.
  6. Verwarm wat olie in een hapjespan of wok en bak hierin de groente circa 5 minuten.
  7. Roer een eetlepel bloem door het groentemengsel en bak kort mee. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe.
  8. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met citroensap, nootmuskaat en peper/zout.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  10. Snijd de kipdijenfilets in grove stukken. Bak deze rondom bruin in een voorverwarmde pan met olie en een fijngehakt teentje knoflook. Voeg een beetje peper en zout toe. De kip hoeft nog niet gaar te zijn als deze in de pannetjes gaat.
  11. Schep een beetje saus in de pannetjes. Verdeel hierover de stukken kip en schep hierover de rest van de saus.
  12. Doe de deksels op de pannetjes en zet de pannetjes voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Kook of bak ondertussen de aardappeltjes en serveer deze samen met de pannetjes uit de oven met een salade.
  14. Tips:
  15. - Voeg eens wat uitgebakken spekjes toe aan de saus.
  16. - Lekker met een scheutje witte wijn door de saus.
  17. - Bedek de bakplaat met een aluminiumfolie zodat eventueel overgekookte saus hierop terechtkomt

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door li5662 op 20 november 2013 om 20u36

Vandaag uitgetest: SUPERLEKKER ! Ik heb het geserveerd met gekookte volkorenrijst. Dit is echt voor herhaling vatbaar!

Gepost door Love to Cook op 21 november 2013 om 09u05

Hoi, Fijn dat het zo gesmaakt heeft.ook leuk om ieder zo zijn eigen pannetje voor te zetten. Ik heb een aantal receptjes met minipannetjes in mijn schrift staan. Ik heb ze allemaal gemaakt. Groetjes en bedankt voor je leuke berichtje.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?