Mini croque-monsieur

Deze originele mini croque-monsieurs zet je in een wip op tafel. Lekker als lichte lunch en ideaal als borrelhapje als je bezoek over de vloer krijgt.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de bechamelsaus. Smelt de Solo op een matig vuurtje en roer met de garde de bloem eronder. Voeg er de koude melk in straaltjes aan toe, terwijl je goed blijft roeren. Breng al roerend aan de kook tot de juiste dikte en kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
  2. Snijd de korsten van de boterhammen. Besmeer 5 boterhammen met de béchamelsaus.
  3. Snijd de ham op maat en beleg er de 5 andere boterhammen mee. Strooi er wat peterselie en wat peper over.
  4. Leg de 5 boterhammen met de bechamelkant op de ham. Besmeer de bovenkant van de boterhammen opnieuw met bechamelsaus en ze werk af met geraspte kaas, peper en peterselie.
  5. Snijd de ongebakken croque-monsieurs in vieren, leg ze op een bord en dek ze af met plasticfolie. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 220° C. Leg de mini croque-monsieurs naast elkaar op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze in de hete oven ongeveer 10 minuten bakken.
  7. Leg de blaadjes sla op schoteltjes of vierkante amuseschaaltjes en serveer de croque-monsieurs erbovenop.

Tip

Geen tijd om zelf bechamelsaus te maken? Geen probleem: gebruik kant-en-klare Knorr Bechamelsaus uit brik. Lekker handig!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?