Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. De ingrediënten van deze robuuste, klassieke soep kunnen variëren door het gebruik van seizoensgebonden, verse groenten.
  3. 1 kleine prei, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 middelgrote stengels bleekselderij, 2 middelgrote courgettes, takje peterselie, 425 witte bonen, 400 gr gepelde tomaten, 1 laurierblad, 150 ml witte wijn, 25 gr macaroni, 1 citroen, 40 gr parmezaanse kaas, 115 gr savooien- of groene kool, zout, zwarte peper.
  4. Bereiding:
  5. Breng water aan de kook. Maak de prei schoon, halveer hem, snijd hem in plakjes, was deze en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en fruit de prei hierin 1 minuut. Pel de knoflook en pers hem boven de prei uit. Was de bleekselder en courgettes, snijd de courgettes over de lengte door en snijd beide groenten in dunne plakjes. Verwarm ze 2 tot 3 minuten mee. Was de peterselie en laat de bonen uitlekken. Doe beide met de tomaten, laurierblad, witte wijn, macaroni en 425 ml kokend water in een pan. Was de citroen, snijd een dun reepje van de schil en voeg dit ook toe. Breng de soep, met een deksel op de pan, aan de kook en laat hem 7 minuten zachtjes doorkoken. Rasp intussen de helft van de parmezaanse kaas boven de soep. Snijd de kool in dunne repen en voeg hem aan de soep toe.en laat de soep nog eens 5 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het laurierblad, schep de soep in soepkommen en rasp de rest van de kaas boven de kommen. Serveer de soep.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?