Bereidingswijze
- Benodigdheden:
- 2 grote uien
- 50 gram ontbijtspek
- 1/2 dl olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1/2 bos wortelen
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 2 vleestomaten
- 100 gram sperziebonen
- 2 courgettes
- 500 gram tuinbonen (ongedopt)
- 2 bouillonblokjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 handje rijst
- 150 gram (strikjes) macaroni
- 100 gram verse groene pesto
- Bereiden:
- Pel de uien in snijd in grove stukken. Snijd het ontbijtspek in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook. Was de rest van de groentes en snijd ze in prettig hapbare stukjes. Dop de tuinbonen en overgiet ze met heet water en laat 10 minuten staan.Pel het grijze velletje eraf. Verhit in een grote pan de olijfolie en bak daarin de spekjes uit. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg de knoflook toe, dan de wortelen, bleekselderij, prei en paprika. Bak zacht in ca 7 minuten., voeg dan de Italiaanse kruiden, courgettes en vleestomaten toe. Bak nog 5 minuten. Giet de hete bouillon (1 liter) erover, voeg de tuinbonen, sperziebonen, rijst en macaroni toe. Laat rustig een half uurtje pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in diepe kommen. Schep een dotje pesto in het midden en zet geraspte parmezaanse kaas op tafel. (eventueel met brood of soepstengels)
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?