Recept 45**** (2 stemmen)

Millefeuille van boerenbrood, banketbakkersroom en compote van groene appel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessert

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereid de banketbakkersroom. Breng in een pannetje 1 liter melk aan de kook.
  2. Meng intussen de eieren, de bloem, de 250 g suiker en het merg uit het vanillstokje in een tweede pan met dikke bodem. Voeg hier de kokende melk aan toe en breng het mengsel opnieuw al roerend aan de kook tot je een dikke, smeuïge massa krijgt. Neem de pan van het vuur en leg een vel huishoudfolie op het oppervlak van de crème om te voorkomen dat er zich een vel op vormt. Laat afkoelen.
  3. Zorg intussen voor 8 zeer fijne sneetjes donker boerenbrood (maximaal een tweetal millimeter dik). Steek hieruit met een rechthoekig dresseervormpje 16 identieke schijfjes brood. Heb je geen dresseervormpje bij de hand, dan kan je ze ook makkelijk met een scherp mes op gelijke grootte snijden. Bestrijk ze met Solo vloeibaar en bak ze gedurende een viertal minuten krokant in de oven op 180°.
  4. Maak de appelcompote. Verhit hiervoor 1 dl water met 100 g suiker in een klein pannetje. Kook dit mengsel op zacht vuur in tot een lichte stroop. Schil intussen de appels en snijd ze in een fijne brunoise. Als de siroop de gewenste dikte heeft, voeg je de appelbrunoise toe.
  5. Vorm op elk bord een torentje van afwisselend een schijfje krokant brood en een quenelle (een bolletje dat je vormt met twee eetlepels) van de banketbakkersroom. Leg op het bovenste bolletje banketbakkersroom een theelepeltje van de appelcompote. Werk af met een versnipperd muntblaadje.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 30 maart 2012 om 18u48

Dank je wel voor je reactie. Inderdaad, met andere soorten brood kan het ook.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie