millefeuille met frambozen, banketbakkerszoom en sabayon van frambozenbier

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Splijt het vanillestokje in 2 en doe het in een pan met de melk. Klop de eierdooiers, suiker en maïzena schuimig. Doe de hete melk bij de eieren en giet het mengsel in een schone pan. Laat op een laag vuurtje indikken. De melk mag niet koken. Snij 12 rondjes uit het bladerdeeg en bestrijk ze met ei. Leg de rondjes tussen 2 vellen bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven op 180°C. Klop voor de sabayon de ingrediënten schuimig in een kom die boven een pan met net niet kokend water is geplaatst. Zet op elk bord een deegrondje vast met een beetje banketbakkersroom. Leg wat room op elk deegrondje en schik er enkele frambozen op. Overgiet met een lepel sabayon. Herhaal deze handeling tweemaal en werk af met amandelen en poedersuiker.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?