Mille feuille met chocolade en braambessen

Gepost door Carte d'Or

14 (14)
30 min

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 bolletjes Carte d'Or Chocolate Noir roomijs (150 g/300 ml)
  • 300 g donkere chocolade
  • 200 g braambessen
  • cacaopoeder om af te werken

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en leg ze in een hittebestendige kom. Giet een beetje kokend water in een steelpan en verwarm tot het zachtjes kookt. Hang de kom met chocolade in de steelpan maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Verwarm de chocolade en roer regelmatig totdat de chocolade bijna volledig gesmolten is. Haal de kom uit de steelpan; de warmte van de kom zorgt ervoor dat de laatste stukjes chocolade ook nog smelten.
  2. Schep 2 theelepels chocolade op het bakpapier en maak zo 12 kleine chocoladeschijfje met een diameter van ongeveer 7 cm. Zorg er voor dat de chocoladeschijfje niet te dun zijn anders breken ze wanneer je de mille feuille samenstelt. Laat ten minste 2 uur rusten.
  3. Leg op elk van de vier borden een chocoladeschijfje.
  4. Schep een bolletje Carte d'Or Chocolate Noir uit en leg het in het midden van elk chocoladeschijfje. Dresseer er enkele braambessen rond. Maak nu een tweede laag met een nieuw chocoladeschijfje, een bolletje ijs en enkele braambessen zodat je twee lagen fruit en ijs krijgt. Werk af door op elke mille feuilles een laatste chocoladeschijfje te leggen.
  5. Herhaal dit tot alle mille feuilles gemaakt zijn.
  6. Werk af met cacao en dien onmiddellijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?