Mijn rundvleesbouillon soep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Ik kan mij de geur van bouillon trekken, die door het huis rook nog heel goed herinneren. Zo heerlijk vertrouwd en huiselijk. Dat was altijd de "zondagse" soep.
 2. Hoe mijn moeder het maakte, kan ik mij niet meer herinneren, maar inmiddels is dit mijn eigen versie. En niet alleen voor de zondag!!
 3. Zet 1 1/2 liter water op met de bouillonblokken en peper en zout en het stuk soepvlees en breng alles aan de kook.Afschuimen mag, maar hoeft niet. Een geschilde ui gehalveerd, het gewassen stuk prei en geschilde wortel en de knoflook tenen gaan in de soep. Eventueel een schijf knolselderij.
 4. In de koffiefilter doe je de foelie, kruiden en het laurierblad. Dichtbinden en aan de soep toevoegen. Dit heeft als voordeel, dat je het kruidenbuiltje er zo uit kunt vissen. Laat de soep op een klein vuurtje 2-3 uur trekken, totdat het vlees gaar is.
 5. Proef aan het vlees en de bouillon en voeg eventueel zout en peper toe als dat nodig mocht zijn. Vis de groenten uit de bouillon en gooi weg. ( Opeten mag natuurlijk ook)Haal het vlees uit de soep en snij het klein.
 6. Dan is het tijd om ca 500 gram kleingesneden soepgroenten toe te voegen.( Prei, wortel, knolselderij, snijselderij, bloemkool)
 7. Ben je in een "luie bui", dan kun je er natuurlijk ook een zak kant en klare soepgroenten in kwakken.
 8. Laat de soep nog ca 10 min koken, totdat de soepgroenten iets beetgaar zijn. En geniet van een heerlijke gezonde magere soep.
 9. Ja mager, want ik trek de bouillon daags van te voren. Laat afkoelen en schep er dan het vet van af.
 10. Geen vetogen op die soep. In vergelijk met vroeger... dan ging er juist een flinke klodder roomboter in, om juist vetogen te creëren.Ik zie het mijn oma en mijn moeder nog doen!
 11. Soep zonder vetogen was geen "goede" soep. Tegenwoordig weten we wel beter !!!
 12. Lekker met knapperbolletjes.
 13. Eigen recept en foto

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?