Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. "Luie Huisvrouwen Soepje"
  2. Soms heb ik er zo'n zin in. Een licht soepje met weinig calorische waarde voorafgaand aan het hoofdgerecht, of als een hartig tussendoortje en ook nog lekker bovendien gezond, En prei heb ik bijna altijd wel in huis net als bouillonblokken in alle soorten,
  3. Dat is voor mij het "Luie huisvrouwen preisoepje". Het stelt echt niets voor, want.....het is niets anders dan een bouillonblokje van ( kip,rund,kruiden of groente ) met een halve liter water aan de kook laten komen en dan wat fijngesneden prei erin. (Vandaar de naam )Als de bouillon kookt gaan er 1 middelgrote preistaaf in, die in de lengte is gehalveerd en dan in zo dun mogelijke halve ringetjes wordt gesneden.
  4. Goed wassen, uitlekken en in die bouillon ermee. En maar heel even laten koken, zodat net het rauwe ervan af is en je nog een knapperige bite over hebt.
  5. Voor de kleur en de pit voeg ik soms een half zeer kleingesneden rood pepertje zonder zaad en zaadlijsten toe.En soms wat knapperbolletjes voor wat meer BODY.
  6. Lekker met een gevulde wrap na.
  7. Dit is een soepje voor ons tweetjes ( Mijn man is er dol op)en gasten serveer ik natuurlijk een meer bewerkelijk lekker soepje.
  8. Eigen recept en foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?