Ingrediënten voor 2 personen
- 1 `dunne prei in ringen
- 1 rode paprika in blokjes
- 1/2 Spaans pepertje in reepjes
- 200 gr kipfilet
- 1/2 tl gemberpoeder
- 150 gr mihoen
- 1 el olie
- 1 teen knoflook
- 1 el ketjap
- 100 gr taugé
Bereidingswijze
- Maak de prei en de paprika schoon.
- Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
- Snijd het stukje peper in reepjes.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
- Kook de mihoen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe met de ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet.
- Laat de gare mihoen uitlekken.
- Schep de taugé en de mihoen door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
Tip
Lekker met een komkommersalade. Hiervoor heb je nodig: ½ komkommer 1 bosuitje azijn
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?