Mignonetten of...in Madeirasaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Mignonetten, of… in Madeirasaus
  2. 4 mignonetten, of coteletten, of......, boter, p&z, paprikapoeder.
  3. Kruid het vlees met p&z en paprikapoeder en bak het mooi bruin en gaar in wat boter.
  4. Maak ondertussen de maderasaus.
  5. madeirasaus
  6. Boter, bloem, kalfs- of kippenbouillon(blokje) (of bokaal), p&z, 1 dl madeirawijn,
  7. 1 ajuin fijn gesnipperd, 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 bakje champignons, gekuist en in plakjes gesneden, ½ citroen (naar smaak), fijngehakte peterselie.
  8. Plakjes champignons bakken in een weinig boter.
  9. Boter laten smelten, fijngesneden ajuin toevoegen en sueren (uitzweten, niet laten bruinen) bloem toevoegen en even laten meebakken (drogen) om de bloemsmaak te verwijderen, aanlengen met de bouillon, kruiden met p&z, een weinig tomatenpuree toevoegen en laten doorkoken/indikken, madeirawijn toevoegen en even laten koken, champignons toevoegen en bestrooien met fijngehakte peterselie, naar smaak wat citroensap toevoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?