Mignonetten met gorgonzolasaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in hun geheel gaar in gezouten water.
  2. Laat de aardappelen afkoelen en snij ze vervolgens in schijfjes.
  3. Smelt 30 gr solo in een steelpannetje, niet laten bruinen, voeg de bloem toe en maak er een gladde blanke roux van.
  4. Voeg op een laag vuur, beetje bij beetje de melk toe tot je een gladde homogene saus bekomt, voeg dan een scheutje kippenfond toe, laat even goed warm worden.
  5. Roer er nu de verbrokkelde gorgonzola door tot deze volledig is opgelost.
  6. Indien de saus te dik, doe er dan nog een scheutje kippenfond of melk bij, want de saus mag lichtjes vloeibaar zijn.
  7. Breng de saus op smaak met een weinig nootmuskaat en pezo.
  8. Kruid de mignotten met pezo en een weinig paprikapoeder, dan krijgen ze een mooi bruin korstje.
  9. Smelt 2 eetlepels solo tot bijna hazelnootkleur, zet dan het vuur op een laag pitje, korst er de mignonetten aan beide kanten mooi bruin in aan.
  10. Voeg nog 1 eetlepel solo toe, dit dient zodat de boter niet verbrand, laat de mignonetten zachtjes verder garen.
  11. Leg de mognonetten op een warme schaal en hou warm onder aluminiumfolie.
  12. Bak ondertussen de aardappelschijfjes mooi bruin in het bakvet van het vlees.
  13. Leg de mignonetten op warme borden, napperen met de saus en dien op met de gebakken patatjes en groente naar keuze, boontjes, wortelen, gebakken champignons...
  14. Tip: u kan de aardappelen ook vervangen door tagliatelli, zorg dan wel dat u voldoende saus heeft, en...voeg aan de saus gebakken plakjes champignons toe. Is ook lekker bij kipfilet, varkenshaasje, kotelet, biefstuk....

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Patje1360 op 13 september 2015 om 19u57

Super gemakkelijk recept.en heel smaakvol .iedereen van de huisgenoten hebben het zich laten smaken .het was ook vlug klaar

Hoeveel sterren geef jij dit recept?