Recept 15* (1 stem)

MIDDAGMAAL RUNDSTONG IN MADEIRASAUS

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vleesgerechten

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. DOE DE RUNDSTONG IN EEN GROTE KOOKPOT EN VOEG ER DE AJUIN , PREI EN SELDERSTENGEL , ZOUT , PEPER , THIJM EN LAUWIERBLAD AAN TOE EN ZET DIT ALLES ONDER WATER .LAAT HET GEHEEL OPKOKEN EN EENMAAL AAN HET KOOKPUNT HET GEHEEL LATEN KOKEN OP EEN ZACHT VUUR GEDURENDE 40 MINUTEN.WANNEER HET VEL VAN DE TONG KAN GENOMEN WORDEN IS DE TONG GAAR.VOOR DE SAUS MAAK JE EEN ROUX , MET DE BOUILLON EN ENGELSE SAUS MAAK JE DE SAUS AAN EN BRENG OP SMAAK MET EEN DOOSJE TOMATENPUREE EN DE FIJNGESNEDEN CHAMPIGNONS.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Izegem 54 op 30 oktober 2011 om 17u43

de laurier , tijm en ajuin zijn uiteraard bestemd voor het kookvocht van de tong. En kruiden doe je toch ook altijd naar eigen wens ? en de 40 minuten gaan in na de gaartijd van de rundstong in de afwerkingsfase !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie