Recept 05 (0 stemmen)

Mexicaanse varkenslapjes met puree

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 4 varkenslapjes
  3. 1 ui
  4. 3 teentjes knoflook
  5. 1 rode paprika
  6. 350 gr pruimtomaten
  7. 1 jalapeñopeper (uit pot of vers)
  8. 30 gr pure chocolade (fondant of extra pure)
  9. paprikapoeder
  10. 3 eetlepels olijfolie
  11. 2 theelepels gemalen komijn
  12. 2 eetlepels verse koriander
  13. peper en zout
  14. Bereiding:
  15. Pel de ui en de knoflook en snij ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snij ook deze in parten. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in stukken. Snij de jalapeñopeper in ringetjes. Hak de chocolade fijn. Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid het met paprikapoeder en peper naar smaak. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi met zout naar smaak. Fruit de ui met de knoflook 3 minuten in het bakvet. Bak de paprika, de tomaat en de jalapeñopeper 5 minuten mee. Roer de chocolade en de komijn door de saus en leg het vlees terug in de pan. Laat het vlees met gesloten deksel in ongeveer 35 minuten op een laag vuur helemaal gaar stoven. Schik op een bord samen met de puree en versier het geheel met de grof gesneden koriander.
  16. Tip: lekker met een komkommersalade met sinaasappel en rode uiringen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie