Mexicaanse taco met pittig rundsgehakt en guacamole

Bart van Roeckiesworld houdt van eenvoudige gerechtjes die snel klaar zijn, maar altijd boordevol smaak en kleur zitten. Deze taco’s zijn een succesnummer op feestjes hier thuis! Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar en zijn ideaal voor je tuinfeestje! Soms maak ik ook soft taco’s, maar deze schelpen eten net iets makkelijker (zeker voor kids) én geven bovendien een lekkere ‘crunch’. Viva Mexico!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui fijn en bak de ui samen met het rundergehakt in Solo Bakken & Braden.
  3. Knijp er ook een teentje look over. Voeg - eenmaal het gehakt helemaal
  4. gebakken is - de Mexicaanse bonenmix toe en laat een vijftal minuten
  5. sudderen op een laag vuur.
  6. Zet ondertussen de taco schelpen (rechtop in een ovenschotel) een 5-tal
  7. minuten in de oven.
  8. Maak ondertussen de guacamole door de twee rijpe avocados te pletten met een vork, er een klein teentje look boven uit te knijpen en een scheutje citroensap toe te voegen samen met nog wat chilipoeder en peper en zout.
  9. Haal de schelpen uit de oven. Leg wat salade op de bodem van de schelpen.
  10. Schep daarop het rundergehakt en bonenmengsel en werk af met de guacamole.

Tip

Je kan deze taco schelpen vullen met wat je maar wil. Heerlijk met vis bijvoorbeeld. Ik maakte ze ook al op een kinderfeestje en ook daar waren ze een grote hit! Op Solo Open Kitchen vind je vast en zeker nog veel meer inspiratie terug.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?