Recept 05 (0 stemmen)

Mexicaanse broodjes uit de oven

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BIJZONDERE BROODJES

tijd
18 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak het gehakt met 1 el tacokruiden in heel weinig olie bruin, rul en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.( uitlekken op keukenpapier)
  2. Smoor in dezelfde pan met aanhangend vet de ui en de knoflook zacht. Zet opzij.
  3. Halveer de champignons en snij in plakjes en bak ze bruin en gaar in dezelfde pan .
  4. Meng alles met elkaar en laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor tot de beschreven warmte op de verpakking van de broodjes.
  6. Snij de broodjes aan de bovenkant in een V-vorm in en peuter het kruim eruit. Vul de broodjes met het afgekoelde gehaktmengsel. Leg ze op een
  7. ovenschaal met bakpapier en strooi er geraspte kaas overheen.
  8. Zet de broodjes in de oven volgens de tijd die op de verpakking staat vermeld.
  9. Serveer eventueel met salsasaus en/of een kwak zure room of crème fraîche met wat knoflook, peterselie en geknipte bieslook en snufje zout erdoor heen gemengd.
  10. Is met een groentesoepje vooraf een volwaardige hoofdmaaltijd

Bron: Recept en foto Love to Cook

Tip

GEEN TACOKRUIDEN IN HUIS? MAAR WEL AL DEZE ONDERSTAANDE KRUIDEN? MIX DAN ZE EVEN ZELF EN BEWAAR ZE IN EEN SCHOON POTJE. 1,5 tl paprikapoeder- 3 tl gemalen komijn- 1 tl cayennepeper- 1,5 tl oregano- snuf knoflookpoeder en snuf uienpoeder- 1 tl zeezout - 1 tl zwarte peper Ik nam de hoeveelheid 3x en heb zodoende een heel kruidenpotje vol.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?