Met krab gevulde kipfilet

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de peper in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de knoflook en de peper 30 sec. Draai het vuur laag en voeg de gember en het citroengras toe. Bak 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de surimi in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de krab toe, draai het vuur uit en meng goed. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Meng het ei erdoor.
  2. Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met een steelpan of deegroller plat. Verdeel het krabmengsel over de kip en rol de filets voorzichtig op. Bind vast met het keukentouw.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gevulde kipfilet op niet te hoog vuur, met de deksel schuin op de pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen het blad van het basilicum en de munt in zeer fijne reepjes. Meng met de rest van de olijfolie. Pers een halve citroen uit en meng het sap met de kruidenolie. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Snijd de gevulde kipfilet doormidden en schep de kruidenolie eromheen. Geef de citroenpartjes erbij.
  4. Tip
  5. In plaats van citroengras op zonnebloemoliebasis kunt u ook het rasp van 1 limoen gebruiken.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Offday op 05 januari 2013 om 21u10

Enorm originele combinatie! Men moet wel goed de gaartijden in de gaten houden, vooral gezien de "gewaagde" combinatie. Als met opteert om échte krab te gebruiken loopt de kostprijs algauw (heel) wat hoger op. Het is dan misschien wel zonde om dat heerlijke krabvlees voor deze bereiding te gebruiken. Misschien toch beter de naam van het gerecht aanpassen?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?