Recept 25** (1 stem)

Meringues met aardbeienroom

Dit is een recept van

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor de meringues: klop de twee eiwitten en suiker op in de keukenrobot, tot het een stevig glanzend beslag is. Maak schuimpjes met behulp van een spuitzak of met een gewone soeplepel. Leg ze op een bakplaat met antikleeflaag en bak ze 2 tot 3 u op 120°C in een voorverwarmde oven.
  2. Rasp de pistachenoten met de keukenrobot of met een raspmolen tot een zacht groen poeder.
  3. Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en dep ze droog. Snijd 18 aardbeien in tweeën en doe de rest in de keukenrobot om er een coulis van te maken.
  4. Voor de slagroom: klop de room stevig op in de keukenrobot. Doe er al kloppend de suiker bij. Doe er al kloppend de aardbeiencoulis bij.
  5. 5 Verdeel de aardbeienroom over 6 dessertborden, garneer elk bord met een schuimpje en twee halve aardbeien. Bestrooi de room met het pistachepoeder. Dien onmiddellijk op.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie