Recept 05 (0 stemmen)

Merguez en lauwe couscoussalade met kerstomaat en tzatziki

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Neem de merguez alvast uit de koelkast en laat de pittige worstjes even op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een portie bouillon even aan de kook en zet het vuur uit.
  3. Giet de couscous in de warme bouillon en laat de korrels wellen.
  4. Maak intussen een schaaltje met tzatziki.
  5. Spoel de komkommer en snij de top en het steelstukje weg. Rasp de ongeschilde groente in een mengschaal. Gebruik een grove rasp. Leg de stukjes komkommer in een schone (niet geparfumeerde) keukenhanddoek of in een neteldoek. Wring er zoveel mogelijk vocht uit. Giet het vocht weg en doe het droge vruchtvlees in een mengkom. Pel de look en plet de teen tot pulp. Doe de lookpulp bij de sliertjes komkommer en voeg ook de romige Griekse yoghurt toe. Voeg een voorzichtig snuifje cayennepeper toe en een snuifje zout. Roer en proef tot je een schaaltje frisse tzatziki verkrijgt.
  6. Snij de opgelegde (en uitgelekte) artisjokharten eerst overlangs in twee, en vervolgens in kleine stukjes.
  7. Hak de olijfjes grof. Doe de stukjes artisjok en de zwarte olijfjes in de pot met gewelde lauwe couscous.
  8. Snij de kerstomaatjes in helften en roer ze door de couscous.
  9. Spoel de lente-uitjes schoon, verwijder het wortelstukje, het donkerste loof en het buitenste blad. Snipper de uitjes in flinterdunne ringen. Roer het groen door de couscoussalade.
  10. Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
  11. Prik een paar keer in de merguez. Laat de worstjes goudbruin bakken in de hete olie. Bak ze niet te gehaast. Draai ze tussendoor eens om en een kleine 10 minuten later zijn ze gaar.
  12. Spoel alle verse kruiden: de platte peterselie, de munt en de koriander. Snipper nadien de groene blaadjes zeer fijn, tot je een flinke hoop smaakmakers bij mekaar hebt.
  13. Roer de groene kruiden doorheen de lauwe couscous. Proef en geef de bereiding een karaktervol aroma met een snuifje ras-el-hanouth, een voorzichtig beetje cayennepeper en een snuifje zout.
  14. Serveer je hongerige medemens een flinke schep van de couscoussalade met een paar versgebakken worstjes erbij. Werk elk bord af met een schep verse tzatziki erbovenop.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Iquest op 17 juni 2015 om 14u16

Dit is een recept van Jeroen Meus. Gelieve als je dit hier post dat erbij te vermelden!!!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie