Snij het bladerdeeg in rechthoeken van ca. 7cm op 10 cm
Klop de dooier met een klein beetje water los en strijk het bladerdeeg er mee in
Leg het bladerdeeg op een ingeboterde bakplaat
Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 15 min. (plaats indien mogelijk een rooster 3cm hoger om het rijzen van het bladerdeeg onder controle te houden)
MELOENEN:
Schil de meloenen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes
VANILLEPUDDING:
Voeg alle ingrediënten (melk, suiker, vanillesuiker en maizena) samen en breng aan de kook
VANILLE IJS
Voeg de suiker en vanillesuiker bij de eierdooiers en klop tot het lichter wordt van kleur en mooi bindt
Voeg er de kokende melk aan toe
Voeg de room toe
Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen
Doe het mengels in de ijsturbine
AARDBEIENCOULIS:
Breng 0,5 liter water met citroensap en suiker aan de kook
Voeg er de aardbeien aan toe
Laat nog even doorkoekn
Mix het geheel
Haal door een fijne puntzeef
DRESSEREN:
Snij de bladerdeegbakjes open en vul de onderste helft met vanillepudding
Leg er de gemengde meloensoorten op
Plaats de bovenste helft er terug op
Rooster de amandelschilfers en laat ze afkoelen
Giet op een bord wat aardbeiencoulis en plaats er een meloenkoffertje op
Leg een bolletje vanille roomijs naast het koffertje en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?