Meloenkoffertjes met ijs en aardbeiencoulis

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. KOFFERTJES:
  2. Snij het bladerdeeg in rechthoeken van ca. 7cm op 10 cm
  3. Klop de dooier met een klein beetje water los en strijk het bladerdeeg er mee in
  4. Leg het bladerdeeg op een ingeboterde bakplaat
  5. Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 15 min. (plaats indien mogelijk een rooster 3cm hoger om het rijzen van het bladerdeeg onder controle te houden)
  6. MELOENEN:
  7. Schil de meloenen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes
  8. VANILLEPUDDING:
  9. Voeg alle ingrediënten (melk, suiker, vanillesuiker en maizena) samen en breng aan de kook
  10. VANILLE IJS
  11. Voeg de suiker en vanillesuiker bij de eierdooiers en klop tot het lichter wordt van kleur en mooi bindt
  12. Voeg er de kokende melk aan toe
  13. Voeg de room toe
  14. Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen
  15. Doe het mengels in de ijsturbine
  16. AARDBEIENCOULIS:
  17. Breng 0,5 liter water met citroensap en suiker aan de kook
  18. Voeg er de aardbeien aan toe
  19. Laat nog even doorkoekn
  20. Mix het geheel
  21. Haal door een fijne puntzeef
  22. DRESSEREN:
  23. Snij de bladerdeegbakjes open en vul de onderste helft met vanillepudding
  24. Leg er de gemengde meloensoorten op
  25. Plaats de bovenste helft er terug op
  26. Rooster de amandelschilfers en laat ze afkoelen
  27. Giet op een bord wat aardbeiencoulis en plaats er een meloenkoffertje op
  28. Leg een bolletje vanille roomijs naast het koffertje en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers
  29. Versier met een muntblaadje

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?