Recept 05 (0 stemmen)

Meloenconfituur met groene thee

Dit is een recept van

tijd
420 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de meloenen, gaal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes(1kg netto). Schik de meloenblokjes in een grote schotel en voeg het sap van de citroenen en de suiker toe. Meng , dek af met vershoudfolie en laat 6 uur weken.
  2. Giet na 6 uur het mengsel in een pot. Verwarm de confituur tot hij bijna kookt, voeg de theezakjes toe en laat 10 minuten trekken. Verwijder de theezakjes.
  3. Zet het vuur hoger en laat al roerend exact 25 minuten koken. Schep het schuim weg. Tel de kooktijd vanaf het moment dat de massa kookt, zelfs wanneer je er in roert.
  4. Mix lichtjes en giet in gesteriliseerde confituurpotten. Indien het potten met een deksel zijn, sluit ze en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn.
Tip

om de gaarheid te controleren, schep je een beetje confituur op een koud bordje, hij moet snel stijven.

Ingrediëntenvoor 3 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie