Ingrediënten voor 24 personen
- 125 gram bloem
- 1 tl kaneelpoeder
- 0,5 tl natriumbicarbonaat
- 0,5 tl gemberpoeder
- 0,5 tl gemalen kruidnagel
- 0,25 tl bakpoeder
- 0,25 tl zout
- 85 gram zachte melkerijboter
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram donkere basterdsuiker
- 1 groot ei
- 60 ml rietsuikersiroop
Bereidingswijze
- Doe de bloem, kaneelpoeder, natriumbicarbonaat, gemberpoeder, gemalen kruidnagel, bakpoeder en zout in een kom en klop met een garde alles goed door elkaar.
- Doe de melkerijboter, 5 eetlepels kristalsuiker en de bruine suiker in een andere grote kom; klop met een mixer op gemiddelde snelheid 5 minuten of tot het geheel luchtig is. Voeg het ei toe en klop 30 seconden, voeg de rietsuikersiroop toe en meng.
- Voeg nu het bloemmengsel eraan toe en klop op een lage stand alles goed door elkaar. Dek de kom af en zet 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Vorm het deeg in ballen (een grote eetlepel deeg) en rol deze in de resterende kristalsuiker. Bedek je bakplaat met bakpapier en leg de ballen een 5 cm van elkaar op de plaat.
- Bak een 12-tal minuten tot de koekjes stevig zijn. Laat 3 minuten afkoelen.
- 96 calorieën; vet 3,2 g; verzadigd vet 1,9 g; eiwit 1 g; koolhydraten 16 g; cholesterol 15 mg; ijzer 1 mg; natrium 85 mg; calcium 15 mg.
Tip
Bewaren kan op volgende manieren: stapeltjes in vershoudfolie wikkelen en in een doos leggen ~ in een speciale bewaarpot steken of in vetvrijpapier leggen in een afgesloten doos.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?