Melasse koekjes

Perfect gekruid en heerlijk mals.

Ingrediënten voor 24 personen

  • 125 gram bloem
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0,5 tl natriumbicarbonaat
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel
  • 0,25 tl bakpoeder
  • 0,25 tl zout
  • 85 gram zachte melkerijboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 60 ml rietsuikersiroop

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, kaneelpoeder, natriumbicarbonaat, gemberpoeder, gemalen kruidnagel, bakpoeder en zout in een kom en klop met een garde alles goed door elkaar.
  2. Doe de melkerijboter, 5 eetlepels kristalsuiker en de bruine suiker in een andere grote kom; klop met een mixer op gemiddelde snelheid 5 minuten of tot het geheel luchtig is. Voeg het ei toe en klop 30 seconden, voeg de rietsuikersiroop toe en meng.
  3. Voeg nu het bloemmengsel eraan toe en klop op een lage stand alles goed door elkaar. Dek de kom af en zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Vorm het deeg in ballen (een grote eetlepel deeg) en rol deze in de resterende kristalsuiker. Bedek je bakplaat met bakpapier en leg de ballen een 5 cm van elkaar op de plaat.
  6. Bak een 12-tal minuten tot de koekjes stevig zijn. Laat 3 minuten afkoelen.
  7. 96 calorieën; vet 3,2 g; verzadigd vet 1,9 g; eiwit 1 g; koolhydraten 16 g; cholesterol 15 mg; ijzer 1 mg; natrium 85 mg; calcium 15 mg.

Tip

Bewaren kan op volgende manieren: stapeltjes in vershoudfolie wikkelen en in een doos leggen ~ in een speciale bewaarpot steken of in vetvrijpapier leggen in een afgesloten doos.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?