Recept 05 (0 stemmen)

melanzane alla parmigiano

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Overige Italiaans

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de aubergine in de lengte in plakjes van +/- 0,5 cm dik. Haal ze door de bloem en frituur ze tot ze goudbruin zijn op een 180°C. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Kruiden met peper en zout.
  2. Snijd de mozzarella in plakjes.
  3. Neem een ovenschotel en doe daar eerst een laagje tomatensaus in, verdeel vervolgens de aubergines, met een beetje basilicum en plakjes mozzarella. Tussen elk laagje ook een beetje Parmezaanse kaas strooien en naar believen afkruiden met peper en zout. Herhaal dit tot dat de kom vol is en werk af met de resterende Parmezaanse kaas.
  4. Zet de kom in de oven en laat het geheel een 20 à 25 minuten bakken op een 180 à 200°C, afhankelijk van de grootte van de kom.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie