Ingrediënten voor 4 personen
- 2 ui gesnipperd
- 2 teen knoflook geperst
- 2 dunne prei schoon in ringetjes
- 4 stuks ansjovisfilets kleingesneden
- 4 el olijfolie
- 2 blikjes tomatenblokjes zonder zout
- 2 laurierbladeren
- 300 gr koolvisfilet( kabeljauw) of andere witvis
- 150 gr Hollandse garnalen
- 2 klein blikjes zwarte bonen uitgelekt totaal 500 gram
- Provençaalse kruiden naar smaak
Bereidingswijze
- Bak de ui, knoflook en de stukjes ansjovisfilet met de preiringetjes lichtjes aan in een grote soeppan.
- Voeg de tomatenblokjes met het sap , 400 ml water, de laurier bladeren toe en breng dit aan de kook. Laat dit geheel 5 minuten koken.
- Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
- meng de stukjes vis, met de garnalen en de afgespoelde en uitgelekte boontjes erdoor en laat de soep nog 3 minuutjes zachtjes koken.
- Maak de soep op smaak met de Provençaalse kruiden en verwijder de laurier. Serveer met stevig bruin brood voor een complete hoofdmaaltijd.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?