Recept 55***** (1 stem)

Mediterrane cake met zongedroogde tomaten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes

tijd
75 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snipper ze fijn. Snijd 80 g van de olijven in stukjes. Hak de salie- en de rozemarijnblaadjes fijn. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes.
  2. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg 75 g van de Solo margarine in en de eieren toe. Meng alles tot een homogeen deeg.
  3. Meng de passata met het tomatenconcentraat en roer dit door het deeg. Schep er voorzichtig de zongedroogde tomaten, de gesneden olijven, de mozzarella kaasjes en de groene kruiden door.
  4. Vet een cakevorm in met de rest van de Solo margarine en bestuif met wat bloem. Giet het tomatenbeslag in de vorm, werk af met achtergehouden olijven en bak de cake zo’n 20 minuten in de hete oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180 °C en bak nog 30 minuten.
  5. Haal de tomatencake uit de oven, ontvorm hem en laat hem afkoelen op een taartrooster. Snijd de Mediterrane tomatencake met zongedroogde tomaten in stukjes en serveer.
Tip

Deze Mediterrane cake met zongedroogde tomaten smaakt ook erg lekker als borrelhapje. Snijd de cake in kleine stukjes en serveer ze lauwwarm of koud. Stukje Mediterraanse cake over? Verpak de cake goed in aluminiumfolie en bewaar hem in de diepvries. Zo blijft de cake nog 2 weken lekker.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?