Recept 45**** (1 stem)

Mediterrane boerenkoolstamppot met runderworst

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met daarop de gesneden boerenkool gaar .
  2. Strooi 1 el Italiaanse kruiden op een bord en maal er flink wat zwarte peper over.
  3. Rol de runderbraad worstjes goed door dit mengsel, zodat het aan de worstjes blijft kleven.
  4. Bak de worstjes rondom bruin en gaar in 1 el boter.
  5. Giet de aardappelen en de kool af.
  6. Meng er 1 el Italiaanse kruiden, 100 ml kookroom , zeezout ,1 tl roze peperkorrels en de gesneden zongedroogde tomaatjes door.
  7. Stamp tot een grove stamppot.
  8. Maak een snelle jus van het braadvocht met een scheutje wijn en serveer de stamppot met het worstje en een kuiltje jus.
  9. Wijnadvies Altano Douro
  10. .Ik heb het recept iets aangepast door meer aardappelen te gebruiken. Eens heel anders en lekker
  11. Proef Magazine van Gall& Gall Eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 21 november 2014 om 20u07

De foto komt een beetje knullig over. Ik had 500 gr boerenkool en 500 aardappels gebruikt volgens het recept. Heb dit aangepast naar 500 gr boerenkool en 750 gr aardappels. Het was wel erg lekker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?