Recept 55***** (1 stem)

Mediterraanse quiche boordevol zomergroenten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

quishe

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak het kruimeldeeg:
  2. Doe de bloem en het zout in een kom. Snijd de Solo in blokjes, voeg toe aan de bloem en meng kort. Voeg het water toe en kneed met de hand tot een glad deeg.
  3. Wikkel het deeg in folie en laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm je oven voor op 180°C en wrijf de taartvorm in met een theelepel Solo vloeibaar.
  5. Rol het deeg vervolgens dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg nadien de lap deeg in de taartvorm, druk mooi aan en prik er met een vork luchtgaatjes in.
  6. Snijd het overtollig deeg weg met een scherp mesje. Druk het deeg nu goed aan zodat het een klein beetje boven de rand uitsteekt. Tijdens het bakken zal de quichebodem een beetje krimpen.
  7. Bedek het deeg met bakpapier en strooi er bakbonen in. Bak het deeg nu 20 minuten ‘blind’ in de voorverwarmde oven.
  8. Maak de vulling:
  9. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in blokjes.
  10. Verhit een klontje Solo in een ruime pan en stoof de groenten enkele minuten aan. Kruid met oregano, paprikapoeder, peper en zout.
  11. Laat de groenten even uitlekken in een zeef.
  12. Doe de eieren, de room en de melk in een kom. Meng alles goed met een vork en kruid met peper en zout.
  13. Verdeel de ratatouille over de voorgebakken taartbodem.
  14. Snijd de mozzarella in plakjes, halveer de kerstomaatjes en schik alles bovenop de ratatouille.
  15. Schenk het mengsel van ei en room in de quiche.
  16. Bak de quiche nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  17. Werk af met verse basilicum en serveer warm.
Tip

Je kan ook werken met kant-en-klaar kruimeldeeg. Zo is voorbakken niet nodig: tijd gewonnen!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie