medaillon van zeeduivel met kalfsjus en torentje van spaghettigroentjes omwikkeld met Breydelspek

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Voor het parmesankoekje: klop de dooiers los, voeg achtereenvolgens de melk, de bloem en de kaas toe. Meng dit alles goed. Strijken het mengsel open op bakpapier in lange tongen en bak af op 190°C gedurende 6 à 7 minuten.
  2. Maak gelijkvormige aardappeltjes (kasteelaardappelen) en kook ze in gezouten water beetgaar. Laat afkoelen en kleur ze in de pan met peper en zout.
  3. Laat de kalfsjus goed inkoken en kruid af met peper en zout.
  4. Snij de zeeduivel in gelijke medaillons en kleur ze in de pan. Plaats ze, samen met de aardappeltjes, in een ovenschotel en laat verder garen gedurende 8 minuten op 180°C.
  5. Schil de wortel. Maak lange slierten van de wortel en de courgette (vermijd zoveel mogelijk het midden) met behulp van een mandoline. Verhit olijfolie, stoof de groentjes aan en kruid met peper en zout.
  6. Bekleed 4 inox-ringen met telkens 2 sneetjes Breydelspek. Vul de ringen met de wortel en courgette en plaats ze in de oven tot de vis gaar is.
  7. Om je gasten te imponeren kan je de borden als volgt dresseren:
  8. Neem 4 warme borden. Plaats de vis onderaan, de aardappeltjes en het groententorentje met Breydelspek bovenaan. Decoreer het torentje met een kaaskoekje. Napeer de kalfsjus onderaan het bord.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door hildeke3105 op 26 oktober 2010 om 10u13

een mandoline naamgenootje, is een soort van rasp waar je dunne schijfjes en zo mee kan doen om zo je groentjes te doen in vorm van spaghetti bijvoorbeeld of dunne schijfjes als je met aardappel werkt, kan je bijna overal kopen hoor, ik mijne gekocht hier in brugge gekocht in zaak met allerhande keukenspullen, succes!!!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?