Recept 35*** (3 stemmen)

Mechelse koekoek met risotto van asperges

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Risotto

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de Mechelse koekoek eventjes goudbruin aan in een pan en laat verder garen in de oven (180 °C) met ruim veel Solo.
  2. Snij 4 ongekookte asperges met de dunschiller in spaghetti, blijf schillen totdat er niets meer overblijft en bewaar dit in koud water.
  3. Kook de andere asperges gaar in ruim gezouten water, giet ze af en snijd ze stukken.
  4. Verwarm een pot en doe er de olijfolie, de versnipperde knoflook en de rijst in, verwarm de al roerend tot deze lauw wordt.
  5. Los het bouillonblokje in 0.5 l warm water op.
  6. Voeg de bouillon geleidelijk aan de rijst toe, en blijf roeren,tot hij gaar is.
  7. Voeg er de Parmezaanse kaas aan toe en een beetje olijfolie.
  8. Voeg op het einde de in stukken gesneden asperges toe en werk af met de Solo.
  9. Kook de witte wijn en de misopasta voor de helft in en voeg er dan de room aan toe, laat opnieuw eventjes koken.
  10. Haal van het vuur, voeg er dan voorzichtig de Solo aan toe.
  11. Hou de saus au bain-marie warm, mag niet koken anders schift ze.
  12. Dompel de aspergespaghetti in het tempuradeeg en frituur.
  13. Schik de risotto op het bord, dresseer de saus ernaast, leg de in stukken gesneden koekoek op de risotto en werk af met de tempura-aspergespaghetti.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Monique_14 op 22 maart 2012 om 21u56

Mechelse koekoek is een ras van zware grijze kippen met sappig mals vlees dat in vele restaurants op het menu staat.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie