Recept 45**** (5 stemmen)

Mechelse koekoek met Provençaalse aardappelen, sluimererwten en een tijm-honingsaus

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Sluimererwten
  2. Blancheer de sluimererwten, laat schrikken onder koud water. Sauteer kort in wat margarine en kruid met szechouanpeper.
  3. Coulis van erwten
  4. Blancheer de erwten in de kippenbouillon. samen met de munt.
  5. Laat de room, samen met enkele takjes munt inkoken.
  6. Doe de erwtjes in de blender en mix samen met een deel van de (munt)room tot je een mooie coulis bekomt.
  7. Mechelse koekoek
  8. Bak de filets van koekoek aan in wat hete margarine en laat 20 minuten verder garen in de oven. (180°C)
  9. Laat de bouten door de poelier ontbenen, snij het vlees in stukjes en bak kort.
  10. Aardappelen
  11. Kook de primeuraardappelen in hun schil samen met twee takjes tijm, pel ze en snijd in gelijke stukken.
  12. Wikkel er een fijn plakje ham rond en prik vast met een takje tijm.
  13. Bak de aardappelen in olijfolie.
  14. Kerstomaatjes
  15. Doe de kersttomaatjes in een vuurvaste schotel samen met
  16. ½ dl wittebalsamicoazijn, ½ dl olijfolie, 1 koffielepel bruine suiker, gehalveerde look (pel mag eraan blijven) en de rozemarijn. Bak in een oven van 180°C gedurende 15min.
  17. Saus
  18. Giet de azijn, gembersojasaus, groentenbouillon en honing in een steelpan en laat zachtjes inkoken met een takje tijm. Zeef de saus en voeg er wat koude volkjes margarine aan toe die je er op het laatst doorroert.
  19. Presentatie
  20. Leg onderaan het bord een filet en een boutje, links ervan de aardappelen met daarbij de tomaatjes. Rechts schik je enkele scheppen sluimererwten. Verdeel wat erwtencoulis over de sluimererwten. Lepel wat saus rond de versneden filet van Mechelse koekoek. Dien warm op !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie