Mechelse asperges met waterkerssalade
Deze Mechelse asperges zijn ideaal als je op zoek bent naar een fris en licht voorgerecht. Een echte Belgische topper die altijd lukt.
15 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
20 cl Solo Vloeibaar
-
20 cl Solo Crèmefine Licht
- 8 Mechelse asperges
- 2 bosjes waterkers
- 1 blok zachte Hervekaas
- peper en zout
- 8 cl olijfolie
- 4 cl ciderazijn
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snij ze schuin in 7 stukken.
- Was de waterkers en droog goed.
- Maak de saus door de Hervekaas te laten smelten in Solo Crèmefine Licht. Kruid met peper en zout en laat inkoken tot een mooi geheel.
- Bak de asperges gedurende 5 minuten in een pan met Solo Vloeibaar Light en blijf voortdurend roeren. De asperges moeten knapperig blijven.
- Kruid de waterkers met olijfolie, ciderazijn, zout en peper.
- Leg de asperges op een bord, schik er de waterkerssalade op en overgiet met de Hervesaus.
Tip
Heb je nog asperges over na het bereiden van je Mechelse asperges? Bewaar ze in een afgesloten plastic zak of in een natte doek in de koelkast, zodat ze niet uitdrogen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?