mayonnaise kenwood
Bereidingswijze
- Met gebruik van het Foodprocessor-accessoire of Blender
- Doe de eierdooiers, mosterd en de helft van de wijnazijn of
- het citroensap in de kom van het Foodprocessor-accessoire
- of de Blender en meng de ingrediënten totdat ze licht van
- kleur en romig zijn. Voeg terwijl de motor nog draait de olie
- toe en meng totdat er een dikke mayonaise ontstaat. Voeg
- de overgebleven azijn en peper en zout toe.
- Tip van de kok Mayonaise kan het beste worden bereid met
- ingrediënten op kamertemperatuur. Als de eieren direct uit
- de koelkast komen, kan de mayonaise gaan schiften.
- Variaties
- MAYONAISE MET KORIANDER EN LIMOEN Vervang de azijn
- of het citroensap door limoensap en roer er
- 30 g fijngehakte koriander en de fijngeraspte schil van 2
- limoenen door.
- AIOLI Voeg aan de eierdooiers en mosterd in stap 1 nog 4
- gekneusde knoflookteentjes toe.
- KOMKOMMERMAYONAISE Snijd een stuk komkommer van
- 7,5 cm in kleine stukjes en dep ze droog met een stuk
- keukenpapier. Spatel ze door de mayonaise met 30 g
- gehakte kervel of dragon en een snufje extra zout. Deze
- mayonaise is een perfecte saus bij vis.
- TARTARESAUS Voeg aan de bereide mayonaise 10 g geknipte
- bieslook en 15 g gehakte augurken, 15 g kappertjes en 15 g
- peterselie toe. Roer er 15-30 ml citroensap door om de
- mayonaise te verdunnen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?