Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon

Mascarponetaart is een heerlijk alternatief voor tiramisu: perfect als je een dessert met mascarpone wil maken, maar wel verrassend uit de hoek wil komen.

15 (15)
55 min

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de lange vingers en giet de mandarijnen zorgvuldig af.
  2. Leg het deeg (met het bakpapier) in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  3. Bestrooi met de verkruimelde lange vingers.
  4. Meng de mascarpone met de 3 eieren, bloem, 100 g suiker, vanillesuiker, het citroensap en 2 eetlepels mandarine napoleon.
  5. Bedek de taart met het mascarponemengsel en leg daarop de schijfjes mandarijn.
  6. Overgiet het geheel vervolgens met nog enkele eetlepels mandarine napoleon.
  7. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 30 à 35 minuten.
  8. Bestrooi de taart vervolgens met 2 à 3 eetlepels suiker en laat bruin worden in de oven gedurende 5 minuten.
  9. De mascarpone moet bij het opdienen goed opgestijfd zijn.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door Solo op 25 februari 2014 om 11u22

Heeft het gesmaakt Anja?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?