Mascarpone ijs ( zowel voor machine als handmatig :) )

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot het kookpunt , neem van het vuur en laat het gespleten vanillestokje ( zaadjes uitschrapen en toevoegen aan de melk ) een halfuurtje in de melk trekken en laat afkoelen. Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker tot een dik romig mengsel , en klop het eiwit tot sneeuw.
  2. Meng de mascarponeroom met de vanillemelk en spatel het stijfgeklopte eiwit door dit mengsel .
  3. Draai nu het beslag tot ijs in de ijsmachine , en hebt u geen machine net als ik ; giet het mengsel in een ijsdoos en roer om het half uur om met een lepel , herhaal dit 3 keer en dan een uurtje laten rusten en klaar ben je .
  4. Eet smakelijk :)

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Fensie op 24 december 2014 om 20u13

Ik ben met het gerecht bezig geweest, maar ik kon niet vinden wanneer de mascarpone toegevoegd moest worden.... Ik neem aan door het eigeel?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?