Marshmallowmuffins met karamelvulling

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker in een kom en zet op een matig vuur. Roer tot de suiker smelt en een lichtbruine kleur krijgt. Voeg er de Solo aan toe en roer. Doe de room bij de karamel als die een bruine kleur krijgt. Vermeng goed en laat even afkoelen.
  2. Breng met een borsteltje de gesmolten chocolade op alle kanten van de bakvorm aan. Laat afkoelen in de koelkast, en breng een tweede laag aan. Doe daarna hetzelfde voor een derde en een vierde laag.
  3. Week de gelatine in koud water tot ze zacht is. Verwarm de gelatine en het water tot de gelatine begint te smelten. Haal de gelatine van het vuur en doe ze in de kom van de keukenrobot. Doe het water in een kookpot en doe de suiker erbij en zet op een matig vuur. Roer tot de suiker opgelost is en warm tot de suikerstroop 115°C heeft, of tot de suiker kleverig begint te worden.
  4. Haal de stroop van het vuur en giet die onmiddellijk bij de gelatine terwijl je ze mixt op hoge snelheid. Voeg er ook het zout bij. Mix tot het mengsel dik en glanzend wordt. Doe er het vanille-extract bij en mix goed door.
  5. Lepel de marshmallow in je chocoladevorm tot je een derde van de vorm hebt gevuld. Maak een klein gat in de marshmallow en vul met karamel. Giet er gesmolten chocolade over om de marshmallow te bedekken.
  6. Plaats het 30 minuten in de koelkast. Doe de bakvorm er voorzichtig af en serveer met wat zeezout op de bovenkant.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door baeten op 11 april 2016 om 15u24

ik kreeg de vormpjes moeilijk uit de plaat. ik had een muffinplaat genomen bij gebrek aan iets anders. wat kan een oplossing zijn?

Gepost door Solo op 12 april 2016 om 13u50

Hey baeten, kleven kan je voorkomen door je muffinvorm in te vetten met Solo en dan lichtjes te bestuiven met bloem, voor je het deeg erin doet. Een andere truukje is om papieren cupcakevormpjes in je muffinvorm te zetten en die te vullen met deeg. Scheel

Gepost door baeten op 12 april 2016 om 14u38

ok maar je moet toch een laagje chocolade in de vorm doen. dat gaat dan toch niet als je met bloem of papieren vorm doet? de rest was wel duidelijk voor mij, ik heb dit gemaakt met een 9 jarig meisje.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?